Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и један од оснивача Савеза за Србију Небојша Зеленовић позвао је заменика градoначелника Београда Горана Весића да одмах поднесе оставку уколико је обмануо и узнемирио јавност да поседује интерне мејл преписке запослених на TV N1.

Уколико је рекао истину, то указује да власт незаконито надзире електронске комуникације и вероватно и прислушкује новинаре, па је сам против себе поднео кривичну пријаву, а Тужилаштво има обавезу да по службеној дужности покрене истрагу против Весића због кривичног дела из члана 142. Кривичног законика – повреда тајности писама и других пошиљки – за шта је запрећена казна затвора од две, односно три, године затвора.

Јучерашњи скандалозни наступ Горана Весића пред редакцијама свих медија наставак је бруталног обрачуна власти са преосталим слободним медијима и показетељ јасне намере власти да угуши сваку критичку реч. Ово је још један доказ да слободних избора неће бити и учвршћује опозицију у одлуци да бојкутује изборну фарсу коју је на Главном одбору СНС најавио Вучић.

Позивам новинарска удружења да хитно реагују, а надлежне органе да процесуирају Весића или да он сам још данас поднесе оставку.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |